Unlu patates böreği – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Hepiniz hoşgeldiniz,

Bu hafta sonunu evde geçirdim. Geç kalkıp bir yere varma zahmetine girmeden kahvaltı yapmayı özledik. Evde olmak ve dostları ağırlamak güzel 🙂

Pazar günü eski bir arkadaşıma verdiğim patatesli gözleme sözünü yerine getirmek için kolları sıvadım. Börekleri hazırlarken gelemeyeceği haberini aldık. Bu patates böreği, bir kere niyet edince kaçınılmaz oluyor 🙂 Tesadüfen öğlen saatlerinde arkadaşlarımız gelince onlara börek yaptık, eğlenceli bir sofra kurduk ve bütün bir Pazar günü yaptık 🙂

Unlu hamurdan farkı nedir derseniz çıtır çıtır ve hamurun arasına koyduğunuz yağ ve unun lezzeti diyeceğim. El yapımı hamur işlerini seven ama yapamayanlar için güzel bir alternatif olabilir.

Margarin yerine tereyağ kullanabilirsiniz. Yarım paket 125 gr tereyağ siz aynı miktarda tereyağ kullanabilirsiniz.

Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂

Fotoğraflarınla ​​yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Patatesli gözleme tarifi malzemeleri

    3 yufka Yarım su bardağı un Yarım paket sıvı yağ Yarım çay bardağı sıvı yağ

içeri:

    3 adet orta boy kuru soğan 1 adet büyük boy kuru soğan 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı tuz karabiber kırmızı pul biber

Unlu patatesli pankek tarifi nasıl yapılır?

Patatesleri soyun ve büyük küpler halinde kesin. Derin bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edip biraz tuz ekleyip yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Haşlanan patatesleri süzün ve kenara alın. Soğanı doğra. Tavaya biraz zeytinyağı alıp üzerine soğanı ve tuzu ekleyip pembeleşinceye kadar soteleyin. Üzerine haşlanmış patatesleri ekleyin, baharatları ekleyin ve iki dakika kavurun. Kavrulma bitince ocaktan alıp püre haline getirin. Hamuru mutfak masasına alıp eritilmiş tereyağını ikiye bölüp sıvı yağ ile karıştırıp resimdeki gibi un serpiyoruz. Folyoyu ikiye katlayın ve üst yüzeyi yağ ve unla fırçalayın. Hamurun geniş kenarına hazırladığınız iç harcı yayın ve resimdeki gibi katlayın. Kesilen hamurdan 4 parmak kalınlığında dilimler kesin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu tohumları serpin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında hamurların üzeri kızarana kadar pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın