Unsuz kırmızı mercimek keki – mercimek ekmeği – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Baklagilleri düşünün birbirinden güzel 🙂 Çorbalarından favalarına, keklerinden kreplerine kadar yaptığım her şeye bayılırım 🙂 Kırmızı mercimek keki un kullanmadan yapabileceğiniz efsane bir lezzet. Üstelik marine etmek çok ilginç! Taze otlardan kurutulmuş domateslere, zeytinlerden sebzelere dilediğinizi ekleyebilirsiniz💕

Tefal’in Powelix Activflow Expert el mikseri, üstün performansı ve mat tasarımıyla en sevdiğim mutfak aletlerinden biri. Özel Powelix teknolojisi sayesinde en zor malzemelerde bile pürüzsüzlük, kremsi, homojen doku ve kolay karışma sağlar. Ayrıca diğer aletleriyle kırbaçlamak, doğramak ve rendelemek için harikadır.

tefaltürkiye işbirliği 💕

Dersler:

    2 su bardağı kırmızı mercimek (geceden ıslatılmış) 3 orta boy yumurta ½ su bardağı zeytinyağı 1 su bardağı yoğurt 3 yemek kaşığı rendelenmiş beyaz peynir Kimyon ve kuru nane 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı karbonat Tuz 1 tutam dereotu 1 tutam maydanoz

yukarı:

Unsuz Kırmızı Mercimek Kek – Mercimek Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

    Kırmızı mercimeklerin üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ilave edin ve şişene kadar bir gece dinlendirin. Bir gün sonra süzün ve yarım saat suyunu çekene kadar bekletin. Yumurta, yoğurt ve zeytinyağını bir blenderin cam kasesine koyun. Peyniri ve baharatları ekleyin ve blenderı 30 saniye çalıştırın. Süzülen mercimekleri, kabartma tuzunu ve karbonatı ilave edip 1 dakika daha kaynamaya bırakın. En son ekleyecekseniz dereotu ve maydanozu ekleyin. 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Keki dilimler halinde kesin ve yarım saat soğumaya servis edin ve kendi kendine yukarı çekin.
Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın