Sütlaç, en eski ve en sevilen yemeklerimizden biridir. Fırında yapılan pilavın üzerine ızgara yapılarak farklı bir lezzet elde edilir.
Unsuz, Nişastasız Tam Kıvamda Fırın Sütlaç Tarifi için önce nişastayı uzaklaştırmak için pirinci suyla yıkarız. Üzerine 2 parmak geçecek kadar ılık su ekleyip orta ateşte ara sıra karıştırarak pişirin. Su mantarın bağlantısında kalacaktır. Pirinç hayatta kalamaz.
Sütlaçları pişireceğiniz büyük bir tencerede pirinci kaynatın. Sütü pilava ekleyin. Kaynayıp koyu bir kıvam alınca şekeri ilave ediyoruz.
Şeker eriyip biraz koyulaşınca vanilyayı ekleyin, karıştırın ve kapatın.
Güveç kaplarının yapışmaması için yıkayıp fırın tepsisine diziyoruz.
Bulaşıkların kırılmaması için tepsiye su koyuyoruz.
Pişen pirinci güveç kaplarına bölüyoruz. Fırının üst ısıtıcısı varsa biz açıyoruz, fanı varsa alt kısmına koyabilirsiniz.
Kahverengileşmeye başladığında ısıyı biraz azaltabilirsiniz.
Kızarmış sütlaçları fırından alıp soğuyunca servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Pirinç Pişirici Fırın Tarifleri Resimleri:
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]