medyauzmani.com

Kızarmış Kale – En Sevdiğim Yemek

Fırında Kale Kızartılmış,

Lahanayı güzelce yıkayıp ince ince doğrayın.

Düdüklü tencereye ekleyin.

Çaydanlığa kaynattığımız suyu ekleyip tenceremizin kapağını kapatıp 20 dakika pişirelim.

Tencereden havanın çıkmasını bekleyin ve kapağı açın.

Bulguru güzelce yıkayıp lahanalara ekleyelim.

Bir kaşıkla karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.

10 dk. Böyle pişirelim.

Havanın çıkmasını bekleyelim ve kapağı açalım.

Bir süzgece alıp suyunun süzülmesini bekleyin.

Bu arada tavaya sıvı yağı ekleyip ince ince doğranmış soğanları ekleyip iyice kavuralım, domates, şeker, tereyağı ve kırmızı biberi ekleyip iyice karıştıralım, lahana ve tuzu ekleyip kavuralım. 15 dakika. Yakmak yeterli.

Kızarmış lahana hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın