Urfa’dan İçli Köfte Tarifi – En Sevdiğim Yemek

Evet arkadaşlar yine nefis bir tarifle karşınızdayım lütfen eski ekmeklerinize bir bakın.

İlk önce ekmeğimizi suya koyup yumuşatıyoruz tenceremize sıvı yağı döküp etlerimizi ekleyip koyuyoruz.

Yanarken soğanı rondoya geçirip kavurma etimize ekliyoruz. Kavrulmuş susamları ekleyip karıştırın.

Domates salçamızı koyup bir süre pişiriyoruz. Son olarak 1 yemek kaşığı tuzu ekleyip karıştırıyoruz ve ocağı kapatıyoruz.

Haydi çarmıhımıza gidelim; Yumuşacık ekmeğimizi tepsimize alıp bulgurumuzu ilave ediyoruz. 1 yemek kaşığı tuz ve buzumuzu ekleyip bir süre bekletiyoruz ve bizi bekliyoruz.

10 dakika bekledikten sonra güzelce ovuyoruz.

Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde toplar alıp yuvarlayıp parmağımızla çukur yapıyoruz. İçine hazırladığımız çamuru doldurup ağzını kapatıp kızartmaya gidiyoruz. Köftelerimizi ızgara yaptıktan hemen sonra servis edebilirsiniz.

Umarım keyif almışsındır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın