Merhaba sevgili arkadaşım,
Çekirdeksiz üzümlerin piyasaya çıkmasıyla geçen yıl yaptığım üzüm reçelini yeniden yapmaya karar verdim ama bir türlü çekip yazmaya fırsat bulamadım.
Pek çok reçel çeşidi gibi üzüm reçeli de birebir şekerden yapılıyor. Bu, kullanabileceğiniz üzüm sayısı ve aynı miktarda şekerdir. Üzümün salacağı suya göre su miktarı ayarlanabilir ancak tutulduğunda fazla su salmasa da kaynatıldığında daha çok su bırakır. Bu nedenle kontrollü su mümkün olduğunca sık eklenmelidir. Mükemmel bir kıvama sahip olduğunu düşünüyorum ama dışarıdan jöle benzeri bir kıvam vermek için pektin ekleniyor. Türkiye’de bu amaçla yapılmış reçel gibi ürünler var ama ben hiç kullanmadım.
Tarçın çubuklarının reçellere kattığı aromaya bayılıyorum. İsterseniz ekleyebilirsiniz.
Çok miktarda reçel yapacağım ve saklayacağım diyorsanız, sıcakken kavanozlara doldurun, ağzını sıkıca kapatın, ters çevirin ve bir gece dinlendirin ve ardından vakumlayın. Böylece tüm kış boyunca saklayabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Üzüm reçeli tarifi için malzemeler
- 300 gr çekirdeksiz üzüm 300 gr toz şeker 1 yemek kaşığı limon suyu 1 çubuk tarçın ½ çay bardağı su
Üzüm reçeli tarifi nasıl yapılır?
Üzümlerin saplarını ayırıp bir kevgir içine atıp sudan geçirin ve süzülmeye bırakın. Üzümleri orta boy bir tencereye koyun, üzerine şeker serpin ve dikkatlice karıştırın. Kabın üzerini kapatın ve bir gece oda sıcaklığında bekletin. Az pişmiş mısır gevreğine yarım çay bardağı su ve çubuk tarçın ilave edip ocağa alın. Orta ateşte 30-35 dakika tencereyi ara sıra sallayarak pişirin. Buzdolabında soğuttuğunuz porselen bir tabağa damlatarak kıvam alıp almadığını kontrol edin. (Damla dağılmadan top gibi kalıyorsa sorun yok) Limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Reçeli tencerede soğumaya bırakın, soğuyunca bir kavanoza koyun ve buzdolabına koyun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]