Eşimin sevgili meslektaşı Ebru hanım, Nermin Hanım’ın yapıp bizimle paylaştığı kek tarifini deneyin ve çok beğenin. Sonra eşime pastaya ayran yerine süt koyup koyamayacağımızı sormasını söyledi.
Sevgili Ebrocco, Yoğurt yerine elbette süt kullanabilirsiniz. Daha yoğun ve dolgun kekleri sevdiğim için tariflerimde genellikle yoğurt kullanırım. Süt kullandığım tariflerde bile genellikle 2 yemek kaşığı yoğurt ekliyorum. Daha hafif kekler için bu muffin/cupcake tariflerini denemenizi öneririm.
Aşk…
İçerik Tablosu
Üzümlü Kek Tarifi Malzemeler
3,5 su bardağı un
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı toz şeker
Yağını ölçmek için 1 su bardağı su
1 kase yoğurt
1 poşet kabartma tozu
Bir torba vanilya şekeri
4 yumurta
yapılışı:
Yumurta ve şekeri mikserin en düşük ayarında, sonra yüksek ayarında mikserle köpük köpük olana kadar çırpın.
Bu karışıma sıvı yağ, yoğurt, un ve vanilya ile karıştırılmış kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin.
Çırpma sonunda kuru üzümlere un serpip hamura ekleyin, biraz karıştırın, isteğe bağlı olarak portakal ve limon kabuğu rendesi ekleyin, yağlanmış muffin kalıbına dökün ve önceden 150 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Soğuduktan sonra isteğe göre pudra şekeri serpebilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]