Üzümlü turta – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Uzun zamandır cupcake yapmak istiyordum ama kasem olmadığı için beklemek zorunda kaldım. Cumartesi günü Tahtakale’ye gittik ve sonunda bir fincan çörek aldık.

Etrafta dolaştık, bu bayat havayı solumayalı çok zaman oldu. Evlenirken çok alışveriş yapmıştık ve zamanımızın çoğunu orada geçirmiştik ama evlendikten sonra çok fazla fırsatım olmadı. Aradığınız her şeye en uygun olanı bulabileceğiniz bir yer olarak herkese tavsiye ederim.

Kreplerim ilk denemede fena değildi 🙂

Aşk…

Dersler:

    2 yumurta (oda sıcaklığında bekletin) 4 kahve fincanı toz şeker 2 kahve fincanı sıvı yağ (mümkünse mısır özü) 2 kahve fincanı yoğurt 6 kahve fincanı un 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı zencefil 1 çay kaşığı tarçın 1 su bardağı ıslatılmış kuru üzüm sıcak su

yapılışı:

Fırını 170 derecede önceden ısıtın. Yumurta, yağ ve şekeri mikser ile yüksek devirde beyazlaşana kadar çırpın. Yoğurt, un, kabartma tozu, tarçın ve zencefili ekleyip tüm malzemeleri çırpın. Son olarak kuru üzümleri ekleyip kaşıkla karıştırın. Muffin kalıplarına muffin kağıtlarını yerleştirin ve kek hamurunu kaplara eşit şekilde yayın. (Üzerlerine ceviz koyup süsleyebilirsiniz.) Muffinleri üzerleri kızarana, kabarana ve hatta çatlayana kadar pişirin (içinin pişip pişmediğini kürdanla anlayabilirsiniz).

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın