Yumurta dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 Yumarta
- kırmızı biber
- karabiper
- Kek
- ceviz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Maydanoz
- ayçiçek yağı
Yumurta dolması yapmanın püf noktaları nelerdir?
Yumurtaları sertleşene kadar kaynatmak bu Dolma Yumurta tarifindeki en önemli numaradır. Çünkü katı halde olan sarısı beyazından kolayca ayrılacaktır.
Yumurta dolması nasıl yapılır?
- 4 yumurta tamamen katılaşana kadar kaynatın.
- Haşlanmış yumurtaları soyun ve uzunlamasına ikiye bölün.
- Haşlanmış yumurta sarısını bir karıştırma kabına ekleyin.
- Karıştırma kabında kaynayan yumurta sarısına pul biber, karabiber, kekik, tuz ve maydanozu damak zevkimize göre ekleyelim.
- Daha sonra bir karıştırma kabına 4 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyin ve yumurta sarılarını iyice döverek kaseye karıştırın.
- Haşlanmış yumurta beyazının yarısını kaşık yardımıyla hazırladığımız harçla dolduralım.
- Haşlanmış yumurtaların beyazları kaybolana kadar aynı işleme devam edelim.
- Yumurta doldurma işleminiz bittikten sonra bir kaseye yumurtayı kırın ve çatal yardımıyla çırpın.
- Tek tek çırptığımız yumurtaların içine içli harcı koyalım.
- İçine önceden ısıttığımız yağ ile doldurduğumuz yumurtaları, beyazları dibe ulaşacak şekilde koyalım.
- Beyaz kısmı kızardıktan sonra yumurtaları çevirelim. Yumurtaların her iki tarafı da piştikten sonra içli yumurtalar servise hazırdır. Afiyet olsun.