medyauzmani.com

Borcam’ın tavuk tarifi nasıl yapılır?

10 dakika. Hazırlanma zamanı

1 içinde. 45 dakika. Pişirme süresi

Bugün fırında pireksim içinde bütün bir tavuğu pişireceğiz. Bütün bir tavuğu pişirmenin pratik, lezzetli ve sağlıklı bir yolu. Enfes sosuyla yavaş pişen, sebzelerle damak tadına lezzet katan Dioney tarifindeki tavuklara hazır mısınız? O zaman başlayalım.

Dersler

  • 1 bütün tavuk
  • 2 patates
  • 2-3 soğan
  • 1 çay kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • karabiber
  • tuz
  • 3 defne yaprağı
  • 4-5 diş sarımsak

Borcam’da tavuk nasıl yapılır?

1. Soyulmuş soğanı bir delikte 8-10 büyük parçaya bölün, ateşin üzerini kapatın ve kasenin dibine yerleştirin.

2. Sarımsakları bütün olarak atıyoruz ve soğanın içine soyuyoruz,

3. Patatesleri soyup doğrayın ve tencereye ekleyin.

4. Defne yaprağını da ekleyin.

5. Ayrı bir kapta yoğurt, salça, zeytinyağı, tereyağı, tuz ve karabiberi karıştırarak sosu hazırlayın.

6. Tavuğu sosla iyice besleyin, her tarafına eşit olarak dağıtın ve tavuğu kuyu deliğine koyun ve kapağı kapatın.

7. Pireksi önceden 220 dereceye ısıtılmış fırına koyun ve yaklaşık bir buçuk saat pişirin.

8. Bir buçuk saat sonra borcumu fırından çıkarın. Tavuğun içinin çatalla tamamen pişip pişmediğini kontrol edin, pişmediyse süreyi gerektiği kadar uzatın.

9. Tavuk iyice piştikten sonra pireksin dibinde biriken suyu alıp üzerine dökün. Bu sefer kapağını kapatmadan fırına verin.

10. 15 dakika daha kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Fotoğraflı borcam tavuk tarifi

tavuk patatesBorcam soslu tavuk tarifibenim fırınımda tavukTarif sitesi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın