Et yemeyenler için VEGAN KEK
Veganlık ilk olarak 1944 yılında İngiltere’de ortaya çıkmış ve tüm dünyaya yayılmıştır. Özellikle günümüzde çok popüler ve yaygın bir besindir.
Vegan beslenmek için birçok sebep olsa da asıl sebep tüm hayvanlara saygı duymaktır. Vejetaryen beslenmede et, süt, yumurta ve bal gibi tüm hayvansal besinler tüketilmez. Vejetaryen gıdaların inek sütü yerine soya sütü kullanmak gibi hayvansal gıdaların yerini aldığı kanıtlanmıştır.
Bu kekte yumurta yok, süt yok. Yumurtasız ve sütsüz lezzetli olur mu diye soranlar için çok lezzetli ve normal keklerden bir farkı yok. Yumuşak olmasına rağmen içi nemli 👌🏻
Yağ, sıvı şeker, elma sirkesini iyice çırpın.
Oda sıcaklığındaki suyu ilave edin ve şeker eriyene kadar karıştırın.
Ardından kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu dikkatlice ekleyip iyice karıştırın.
Küçük kek kalıplarına döküp önceden ısıtılmış 200 C fırına koyuyoruz ve fırın ısısını 175 C ye düşürüyoruz.
15-20 dakika sonra kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol ediyoruz, değilse 2-3 dakika fırında pişiriyoruz.
Yumuşacık vegan kekimiz hazır 👌🏻
Afiyet olsun..
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]