Klasik salata sosu (salata sosu) Dijon hardalı, arpacık soğanı, sirke, taze veya kuru baharatlar ve yağdan oluşur. Ancak dünya mutfağında en çok kullanılan salata soslarından biri olan salata sosuna pek çok farklı malzeme eklenebilir.
Limon, portakal, bal ve farklı yağ türleri (susam, ceviz, zeytin ve kanola yağları) ile hazırlanarak yeni tatlar elde edilebilir.
Kullanacağınız sirkede damak tadınıza uygun sirke çeşidini (elma, üzüm, kırmızı şarap sirkesi) seçebilirsiniz.
Sosu yeni aldığım bir bar blenderında yaptım. Beyaz tarhun şarabı sirkesi kullandığım için taze veya kuru baharat kullanmama gerek yoktu.
Salata sosu hazırlamak için püf noktalarım var.
1- Sosu hazırlarken sirke size fazla geldiyse şeker ekleyerek lezzetini dengeleyebilirsiniz.
2-Sosu blenderdan geçirecekseniz önce sıvıları eklemelisiniz. Bu sayede kullanacağınız soğan veya diğer malzemeler dibe batmaz.
3- Hazırladığınız sosu ağzı kapalı olarak saklayabilir ve uzun süre kullanabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Sirke sosu tarifi için malzemeler (salata sosu)
- 2-3 arpacık soğan 1 yemek kaşığı Dijon hardalı 3 yemek kaşığı sirke 2 çubuk eksik 1 su bardağı zeytinyağı 2 çay kaşığı aromatik baharatlar veya taze otlar Tuz Öğütülmüş karabiber
Vinaigrette tarifi (salata sosu) nasıl yapılır?
Derin bir kapta ince kıyılmış arpacık (kum gibi), Dijon hardalı ve sirkeyi çırpın. Zeytinyağını karışıma ekleyin ve çırpmaya devam edin. Baharatları, tuzu ve karabiberi ekleyip tekrar çırpın. Yıkayıp kuruladığınız salatayı hazırladığınız sos ile servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]