Vişne reçeli – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Kiraz reçeli nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 20 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk Reçeli evde, yapımı kolay reçel, marmelat, reçel nasıl yapılır, pratik reçel tarifi, reçel, reçel tarifi, reçel yapımı, reçel yapımı, vişne, vişne reçeli, reçel – salamura

Çıkış tarihi: 08-10-2007

4 5 5 1

Vişne reçeline bayılırım, özellikle tek başına yenemeyecek kadar şekerli bir meyvenin beni büyüleyen enfes tadına.

Çekirdeklerini çıkararak vişne reçeli yapmanıza gerek yok, zaman ayırmanıza gerek yok ya da kirazlar bozulmak üzereyse sadece saplarından ayırıp güzelce yıkamanız yeterli. Tohum yapacaksanız ilk başta çok sulanmayacakları için üzerlerine 1 su bardağı su eklemenizi tavsiye ederim.

Eskiden kiraz çekirdekleri tığ, tel gibi malzemelerle kırılmadan ayıklanmaya çalışılırken, şimdi ucuz marketlerde 2-3 liraya satılan çekirdek sıkma makinelerini bulabilirsiniz.

Aşk…

Kiraz reçeli tarifi malzemeleri

    1 kilo şeker, 1 kilo vişne suyu, yarım limon

Vişne reçeli tarifi nasıl yapılır?

Kirazları yıkayın, saplarını çıkarın ve çekirdeklerini çıkarın. Tencereye bir kat kiraz, bir kat şeker koyup bir gece bekletiyoruz. Ertesi sabah suyunu bırakmış vişneleri ocağa alıp reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Ocağın yanında limon suyunu ekleyip tekrar kaynatın ve ocaktan alın. Sıcakken kavanozlara paylaştırın ve ağzını sıkıca kapatın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın