Merhaba sevgili arkadaşım,
Uzun zamandır Usla ile Günlerim hakkında yazamadım. Eğitim ve okul döneminin bitmesine 1,5 ay kaldı. Milli Eğitim Kurumu’nun mezuniyet sınavının baskısı şimdiden etrafımı sarmaya başladı. Duyduğuma göre çok zor bir uygulamalı sınavmış.
Bugün sizlerle paylaşacağım tarif “emeksiz yemek olmaz” sözünü doğrular nitelikte 🙂 Tek değil 3 farklı aşamadan oluştuğu için biraz yorucu ama tadına baktıktan sonra beğeneceğinizi düşünüyorum. daha önce hiç bu kadar ekşi bir nefis tatmadığınızı söyleyin. Dondurulmuş kiraz dışında farklı meyveler de kullanabilirsiniz, ancak tatlı oldukları için bunu dengelemek için ekşi meyveleri tercih etmenizi öneririm.
Tart hamuru daha önce yaptığım limonlu tart ile aynı ama bu tarifte önemli bir fark var, tart hamuru krema ile fırınlanıyor. Yani ön pişirme yok.
Pastacı kreması için verdiğim ölçüler genelde yaptığımın yarısı ama biz bu tarifte kremanın yarısından azını kullanıyoruz. Pastacı kremasını sizin verdiğiniz miktarda hazırlayıp daha sonra kullanmak üzere dondurucuda saklayabilirsiniz.
Bu tariften tart hamuru yapmanın püf noktalarını bulabilirsiniz.
Aşk…
Tart hamurunu hazırlamak için:
Dersler:
- 250 gr un 150 gr tereyağı (soğuk küpler) 100 gr. pudra şekeri 1/2 çay kaşığı tuz 2 yumurta sarısı 1 çay kaşığı vanilya özü 1 limon kabuğu 1 portakal kabuğu (isteğe bağlı) 1 çay kaşığı öğütülmüş badem
İçerik Tablosu
Bademli ve vişneli tart tarifi nasıl yapılır?
Un, badem tozu, pudra şekeri ve tuzu bir stand mikserinin kasesinde karıştırın. Karıştırıcıyı düşük hızda çalıştırın ve 2×2 küp soğuk tereyağını içine dökün. Tereyağı un ile karışıp topaklanınca limon kabuğu rendesinin tamamını ve yumurta sarılarını birer birer ekleyin. Hamur toparlanınca vanilya özütünü ekleyin, 15-20 saniye daha karıştırın ve yumuşak kıvamdaki hamuru unlanmış tezgaha aktarın. Hamuru toparlayıp streçleyip 30 dakika buzdolabında dinlendiriyoruz. Dinlenen hamuru tart kalıbından biraz daha büyük açıp kalıba yerleştirin. (28 cm kalıp) Kalıbın kenarlarındaki fazla hamurları bıçağın arkası ile kesin. Tartın tabanına bıçak veya çatalla delikler açın ki kabarmasın ve tekrar buzdolabına kaldırın. Hazırladığınız badem kremasını tartın içine dökün. Üzerini kaşık yardımıyla düzeltin ve resimdeki gibi çekirdekleri çıkarılmış vişneleri üzerine batırın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri ve altı kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Badem kremasını hazırlamak için:
- 250 gr toz şeker 200 gr tereyağı 40 gr un 130 gr pastacı kreması (tarifi aşağıda) 200 gr yumurta (3 orta boy) 250 gr öğütülmüş badem
Bademli ve vişneli tart tarifi nasıl yapılır?
Tereyağı ve toz şekeri şeker tamamen eriyene kadar çırpın. Un ve toz bademi ekleyip çırpmaya devam edin. Ekşi kremayı ekleyin ve düşük hızda karıştırmaya devam edin. Son olarak yumurtaları teker teker karışıma ekleyin. (İlk yumurtayı düşük devirde karıştırarak ekleyin, tamamen karışınca diğer yumurtayı ekleyin. Son yumurta ile aynı yöntemi uygulayın.)
Pastacı kremasını hazırlamak için:
- 500 ml süt 75 gr toz şeker 5 yumurta sarısı 50 gr nişasta 25 gr tereyağı
Bademli ve vişneli tart tarifi nasıl yapılır?
Sütü bir tencereye alın ve şekerin yarısını ilave edip çırpın.
Yumurta sarılarını şekerin kalan yarısı ile çırpın ve kaynayan süte ekleyin.
Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Muhallebi koyulaşınca ocaktan alıp tereyağını ekleyin.
Kremayı düşük devirde çırparak soğutun.
Badem kremasından 1 su bardağı ayırın. Kalanını hemen kullanmayı düşünmüyorsanız üzerini streç filmle kapatın (temas genleşmesi) ve buzdolabına koyun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]