Merhaba sevgili arkadaşım,
Aslında haftaya başlamak için bambaşka bir tarifim vardı ama kek yapmanın gücünün bana verdiği yetkiye dayanarak bu haftaki ilk tarifimin vişneli kek olmasına karar verdim 🙂 Genelde vişneli kek kullanırız. kekler, çünkü biraz ekşiliği değerlendirmenin en kolay yollarından biri.
Kiraz da pastada gerçekten lezzetli. Bir de limonla birleşirse tadı kalmıyor 🙂 Kullandığım kek kalıbı derinden dara geniş olduğu için pişmesi uzun sürdü.
Normal bir muffin kalıbında daha kısa sürede pişeceği için 25 dakikanın on dakikasında ara sıra şiş veya bıçak sokarak içinin kuru olup olmadığını kontrol edin.
Kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram üzerinden direkt mesaj ile veya hikayenizde beni etiketleyerek fotoğraf gönderebilirsiniz. Instagram hesabım: @mutfaksirlari Takip etmeyi unutmayın!
Aşk…
İçerik Tablosu
Vişne ve Limon Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 büyük boy yumurta 2 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tereyağı (yoksa olur) 1 çay bardağı yoğurt 1 paket kabartma tozu 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi 1 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış vişne
Sosu hazırlamak için:
- 1 limon 2 su bardağı Türk kahvesi toz şeker 1 su bardağı Türk kahvesi Su
Vişne ve Limon Soslu Kek Tarifi nasıl yapılır?
Yumurtaları ve toz şekeri kar gibi olana kadar çırpın. Üzerine sıvı yağ, tereyağı ve sütü ekleyip 2 su bardağı un ve kabartma tozunu da ekledikten sonra çırpmaya devam edin. Limon kabuğu rendesi ve vişneyi ekleyip kaşık yardımıyla karıştırın. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika sonra 150 derecede içi kuruyana kadar pişirin. Kek pişerken limon dilimlerinin üzerine suyu ve şekeri ilave edip şurup kıvamına gelene kadar kaynatıp ocaktan alın. Pişen keki fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin ve ardından kalıptan çıkarın. Hazırladığınız sosu kekin üzerine fırça yardımıyla yayın ve kalanını üzerine dökerek servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]