Merhaba sevgili arkadaşım,
En sevdiğim tariflerden biri olan brownieyi mevsimin güzel kirazları ile sizler için bir videoda yaptım.
Bu tarifi denemenizi kesinlikle tavsiye ederim. İlk dilimi yiyen herkesin tekrar pişirdiği ikinci dilimi de istediği bir tarif…
İçerik Tablosu
Videolu anlatım
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Vişneli brownie tarifi malzemeleri
- 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı tereyağı 160 gr bitter veya sütlü çikolata (2 paket 80 gr) 1 su bardağı un 2 yemek kaşığı kakao ve vişne
Vişneli Brownie Tarifi nasıl yapılır?
Küçük parçalar halinde doğradığınız bitter çikolata ve tereyağını eritip iyice karıştırın ve soğumaya bırakın. Çikolata ısınırken kirazların çekirdeklerini çıkarın. Derin bir kaseye yumurtaları kırın, şekeri ekleyin ve çırpın. Çırparken yumurtanın kabarmamasına dikkat edin. Yumurta ve şeker iyice karışınca elenmiş un ve kakaoyu içine eleyin. Çikolata ve tereyağ karışımını hamura ekleyin ve karıştırın. Çikolatalı harcı karıştırırken, küçük kare bir fırın tepsisine veya fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve brownie karışımını üzerine dökün. Üzerine kiraz dilimlerini dizin. Hamur karışımını kalıba dökün ve önceden 160 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Oda sıcaklığına gelen keki fırından çıkarın ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]