Çatlamayan ve kenarları temiz kalan cheesecake tarifini size garanti ediyorum kaydedip denemeyi unutmayın ☺️
Vişneli Cheesecake keki yapmak için önce iki paket fiğ bisküviyi rondodan geçirin, 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı ekleyin, karıştırın ve yağladığınız 26 cm’lik kapalı kalıba elinizle bastırın. Tabanı soğuması için buzdolabına kaldırın.
600 gram labne peyniri ve 200 ml (küçük kutu) kremayı mikserle bir dakika çırpın. Bu aşamadan sonra mikserden çıkıyoruz. 1 su bardağı şeker ekleyin ve çırpma teli ile karıştırın.
Bir seferde iki yumurtayı çırpın ve karıştırın. Bir yemek kaşığı un, 1,5 yemek kaşığı kabartma tozu ve bir paket vanilyayı eleyin ve yavaşça karıştırın. Alttan üste ve kapatmadan karıştırmaya dikkat edin.
Fırın tepsisinin ortasını suyla doldurun. Kalıbın kenarları temiz olacak şekilde alüminyum folyo ile kaplayın ve 175 derecede üstü hafif pembeleşene kadar pişirin. Orta kısım sallanacak.
Soğutma kısmı zarar görmemesi için çok önemlidir. Fırını kapatın, kapağını hafifçe açın ve cheesecake’i fırında soğutun. Tatlı kısmını buzdolabına koyup 1 gece beklettikten sonra jöleyi hazırlarsanız en iyi sonucu alırsınız.
Jöle için vişnelerin üzerine şekeri koyup 1 saat bekletin, yeterince emilmezse su ekleyebilirsiniz.
Kirazları bir tencereye koyun, suyla seyreltildikten sonra nişastayı ekleyin ve karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ben granül kullanmayı seviyorum, blenderdan geçirerek pürüzsüz hale getirebilirsiniz.
Kendini kanıtlamış bu tarifle yapılan Vişneli Cheesecake servise hazır.
Deneyenlere başarılar…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]