Vişneli irmik tatlısı – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Kirazları bitirmeden 1-2 tane daha vişne tarifi yapmak istiyorum. Bu ay iki kiraz tarifi paylaştım. Birincisi Kiraz Reçeli ve Püf Noktaları, diğeri ise Ev Yapımı Kiraz Reçeli. Şimdi ev yapımı vişne suyu veya vişne kompostosu ile yapabileceğiniz çok pratik bir tarifim var. Bu vişneli irmik tatlısı…

İrmik, onunla hazırladığınız her şeye iyi giden iyi bir malzemedir. Makarnalardan tatlılara, köftelere kadar kullanabilirsiniz.

Ayrıca vişne hem tatlılarda hem de sarma ve et yemeklerinde kullanılabilir. Daha önce vişneli sos yaptım ve sanırım henüz burada paylaşma fırsatım olmadı ama en kısa zamanda hem YouTube kanalımda hem blogumda olacak.

Vişneli irmik tatlısı hazırlanırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ikinci kat olan irmik tatlısının birinci kat soğuyup yoğunlaşınca üzerine dökülmesidir. Sabırsız olmayın ve az önce olanlar hakkında endişelenmeyin. Donana kadar buzdolabına koyun. İçinde jelatin olmadığı için dondurmadan önce çıkarırsanız dağılabilir. Dondurulduktan sonra çözüldüğünde dahi deforme olmaz.

Bu arada tariflerimi benimle Instagram’da paylaşırsanız, ben de hikayemde sizin fotoğraflarınızla paylaşmak isterim 🙂

Ayrıca artık Yazılarım altından yapacağınız yorumlara fotoğraflarınızı ekleyebilirsiniz.

Aşk….

Vişneli irmik tatlısı tarifi malzemeleri

Kiraz jölesini hazırlamak için:

    1 su bardağı + 1 çay bardağı vişne suyu 2 yemek kaşığı mısır nişastası 3 yemek kaşığı toz şeker

İrmiği tatlandırmak için:

    2 su bardağı süt 1 çay bardağı toz şeker 3 yemek kaşığı irmik

Vişneli irmik tatlısı tarifi nasıl yapılır?

Vişne suyunu bir tencereye alın, üzerine nişasta ve şekeri ekleyip çırpın. Orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Silikon kapları ıslatın, vişne karışımını eşit şekilde yayın ve dondurucuya koyun. İrmiği tatlandırmak için orta boy bir tencereye süt, şeker ve irmiği koyun. Orta ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Soğuyan kiraz jölesinin üzerine irmik karışımını yayın. En az 6 saat, isteğe bağlı olarak bir gece buzlukta dinlendirin. Servis yapmadan yarım saat önce kalıplardan çıkarın. Kiraz veya taze meyvelerle süsleyerek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın