Geçen pazar haftalık alışverişimiz için markete gittiğimizde ekmek makinası un karışımı almaya karar verdim. Reyona yeni gelen çeşitlere baktığımda fındık unu karışımı farklıydı ve denemek için 1 kg aldım.
Dün akşam çaya davetliydik ve yolda kek yapmak istedim ve dikkatimi elimdeki fındık unu karışımına çektim. Buzlukta kalan kirazlar ve son kalan kakao ile birleşince ortaya güzel bir pasta çıktı.
Pasta yapımında Softbowl’un geçen ay hediye olarak gönderdiği kamelya kalıbını denedim. Daha önce kullandığım markadan çok memnun kaldım, silikon kalıplar dışında silikon fırça ve silikonları tavsiye ederim.
Aşk…
İçerik Tablosu
Vişneli Kek Tarifi Malzemeler
- 3 yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt 3 su bardağı fındıklı karışım 1 su bardağı sıvı yağ 3 yemek kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı çekirdeksiz vişne
Vişneli kek tarifi nasıl yapılır?
1- Oda sıcaklığındaki şeker ve yumurtaları köpürene kadar çırpın. Tereyağını ve ılık sütü ekleyerek çırpmaya devam edin.
2- Fındık unlu karışımı, kakaoyu ve kabartma tozunu ekleyin ve pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar karıştırın.
3- Hazırlanan kek karışımına vişneyi ekleyin ve hızlıca karıştırın.
4- Kek kalıbını yağlayın ve hamuru aktarın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin.
5- İçinin pişip pişmediğini kuru bir kürdan yardımıyla kontrol edin. Soğuyan keki dilimleyip kalıptan çıkararak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]