Yarım saat önce başlayan yağmur bütün dertlerimi sildi sanki… İstanbul’a daha çok yakışır diyorum, boşuna da değil 🙂
Aralıksız çalışma ve gündelik dertler bir anda üstlerine yağdı ve yerini derin bir sükûnete bıraktı.
Tabii Barış kendini yalnız hissetmesin diye masasına bir tabak kiraz ve peksimet koydum. Her zaman gelmez hani böyle zamanlarda iyi karşılamak gerekir…
Bu akşam yemek konusunda fazla endişelenmeyin, kendinizi damağınızı uçuracak lezzetli bir tatlıyla ödüllendirin.
Ve çok çalışmanıza gerek yok, en fazla 20 dakikanızı alacaktır.
Aşk…
İçerik Tablosu
Kirazlı peksimet tarifi malzemeleri
- 1 kutu peksimet Yarım kutu bisküvi (süsleme için) Dilim başına 1 top dondurma
Muhallebi hazırlamak için:
- 1 litre süt 5 yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı un Yarım su bardağı toz şeker 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Bir içki için:
- 1,5 su bardağı toz şeker ½ su bardağı su 1-2 damla limon suyu 2 su bardağı vişne
Vişneli peksimet tarifi nasıl yapılır?
Peksimetleri borcama yan yana dizin. Vişneyi rondoda ezin. Şerbet malzemelerini küçük bir sos tenceresine alıp kaynatın.Biraz koyulaşınca Medyen’e koyduğunuz peksimet üzerine dökün. Muhallebisi için şeker, nişasta ve unu bir tencereye alıp biraz süt ile topaklanmaması için eritiyoruz. Ardından kalan sütü ekleyin ve orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Son olarak margarini ekleyin ve karıştırarak bir dakika daha kaynatın. Hazırladığınız puding sosunu hazırladığınız peksimetlerin üzerine dökün. Muhallebi oda sıcaklığına gelince bisküvileri bir poşete koyun ve ezin. Son olarak bisküvinin tamamını tatlının üzerine yayın ve buzdolabında bir saat dinlendirin. Dondurma ile servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]