Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu hafta iki kiraz tarifim var. Birincisi, hızlı bir şekilde yapabileceğiniz, ancak çok pratik, ancak dokusu için çok seveceğiniz bir kiraz pirinç unlu kek. Kim bilir hafta sonuna kadar vişneli tariflerimizi üçe katlarız belki 🙂
Taze krem peynir bence çok hafif. Dilerseniz krem şanti veya süt kreması da kullanabilirsiniz. Krema kullanmayacağım diyenler pastadaki şeker miktarını biraz arttırabilir.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Vişneli Pirinç Unlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 orta boy yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı pirinç unu 1,5 su bardağı un 2 yemek kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu 1 damla vanilya aroması 1 su bardağı çekirdeksiz vişne
krema için:
- 1 paket taze peynir 1 çay bardağı toz şeker
Vişneli Pirinç Unlu Kek Tarifi nasıl yapılır?
Yumurta ve toz şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Yağ ve sütü ekleyip karışana kadar çırpın. Pirinç unu, un, kakao, kabartma tozu ve vanilya aromasını ekleyip karıştırın. Son olarak vişneleri ekleyip kaşıkla karıştırın. Tamamen karışınca yağlı kağıt serdiğiniz kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 45 dakika pişirin. 35. dakikadan itibaren her 5 dakikada bir bıçağı sokun ve kuru olup olmadığına bakın (kuruysa sorun yok). Pişen keki dikkatlice fırından çıkarın (varsa tel ızgara da olur) ve tamamen soğumaya bırakın. Soğuyan keki yağlı kağıt sererek kalıptan çıkarın. Kremayı hazırlamak için pudra şekerini taze peynir ile çırpın. Kaşıkla kekin üzerine yayın. Ayakları isteğe göre kirazlarla süslenir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]