Vişneli tarifleri ben de en az benim kadar beğendim 🙂 Kalan vişneleri değerlendirmek için çok sorulan ama tarifini bulunca yazamadığım pandispanya tarifini tekrar uyguladım. zaman.
Pandispanya hafif ama dayanıklı bir pandispanya olduğu için genellikle butik pasta yapımında kullanılır. Bu pandispanya tarifini tüm butik pastalarıma uyguluyorum.
Ben pastanın iç kısmına krema aromalı krem şanti ve üzerine çikolatalı krem şanti kullandım. Ama dilerseniz butik pastada yazdığım kremalı tariflerden birini kullanabilirsiniz.
Bu pastada dilediğiniz meyve ve kremayı kullanabilirsiniz. Pastanın üzerinde verdiğiniz gram ölçülerinin bardak ve kaşık karşılıkları için bu tabloyu kullanabilirsiniz ama ben mutfak terazisi ile ölçmenizi tavsiye ederim.
Çok yakında sizlerle uzun zamandır beklediğim Barbie pasta tarifini paylaşacağım.
Kirazlı pasta
Bazı önemli hileler var:
– Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı ve mümkünse bir gece önceden dolaptan çıkarılmalıdır.
Kuru malzemeler (un, nişasta, vanilin, kakao) iki kez elenmelidir.
– Toz şekerin ağzınıza çıtır çıtır gelmemesi için iyice eritilmesi gerekir.
Yumurta akları en az 3 kat kabartılmalı fakat çok ince ve çatlamasına sebep olmayacak şekilde olmalıdır.
Kirazlı pasta
İçerik Tablosu
Vişneli Tart ve Pandispanya Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı vişne 2 su bardağı süzülmüş vişne kompostosu (çekirdekleri için) 1 paket kakaolu krem şanti 1 paket krema aromalı krem şanti 2 su bardağı soğuk süt
Çırpılmış kremanın yapılışı:
İlk olarak 1 su bardağı süt ile krem şantiyi kaşıktan düşmeyecek kıvama gelinceye kadar çırpın. Daha sonra krem şantiyi dışarıda yaptığınız gibi hazırlayıp buzdolabına kaldırın.
pandispanya:
Vişneli Tart ve Pandispanya Tarifi İçin Malzemeler
- 6 yumurta 170 gram şeker 100 gram un 40 gram nişasta 40 gram kakao 1 tutam tuz 2 tatlı kaşığı yoksa vanilya aroması 1 paket vanilya
Vişneli Tart Pandispanya Tarifi nasıl yapılır?
Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta sarılarını ve şekeri cam bir kapta benmari usulü ile şeker tamamen eriyene kadar çırpın. Ilıyınca Meryem’in banyosundan alınır. Yumurta aklarını yüksek devirde 3 kat kalınlaşana kadar çırpın. Un, nişasta, vanilya, kakao ve tuzu derin bir kaba eleyin. Elenmiş kuru karışımı, kabaran yumurta aklarının pıhtılaşmaması için aşağıdan yukarıya doğru 3 kez spatula ile karıştırın. Karışımı (kasa veya kubbe) kalıba dökün ve 180 derecede 25-30 dakika pişirin. Soğuyunca zevkinize göre ikiye veya üçe ayırın.
Kek hazırlanışı:
Pandispanyanın ilk katının üzerine kalın bir kat sade veya krem şanti sürün. İçine arzu ettiğiniz miktarda vişne ekleyin ve ikinci katı biraz daha krem şanti ile kapatın. Son olarak kakaolu krema ile kaplayıp düzeltin. Ayakları kirazlarla süslenmiştir.
Afiyet olsun…
Pandispanya kalıbı nasıl hazırlanır?
Sünger kek katmanlara nasıl ayrılır?
Pasta nasıl monte edilir?
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]