yağlama


Yağlayıcı tarifi malzemeleri

İç harç için:

  • 500 gram kıyılmış et
  • 2 soğan
  • 2 yeşil biber
  • 2 tatlı biber
  • 2 domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • zeytin yağı
  • 1 çay kaşığı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kara biber

yukarı;

  • 1 kase yoğurt
  • 3 diş sarımsak

Yağlama tarifi nasıl çalışır?

yemebaskı tarifi
  1. Kıymayı tencereye alıp suyunu çekene kadar pişirin. Ardından zeytinyağını ekleyip kavurun.
  2. Bir rondoda çekilmiş soğan ve biber ilave edilerek pişirilir.
  3. İyice kavrulunca salça ve baharatları ekleyin.
  4. Domatesleri rendeleyin ve karışıma ekleyin.
  5. Son olarak suyu ekleyip 10 dakika pişmeye bırakın.
  6. Servis tabağındaki lavaşı alıp harcın içinden çıkarın. Bu işlem her lavaş bitene kadar tekrarlanır.
  7. Son lavaş dörde bölünür, üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür ve servise hazırdır. Afiyet olsun.

Not: Kielce’de yaşamanın avantajları. Ben hamuru fırında yaptım. 😊 10 kişilik orta boy lavaş istedim. Geri getir ve gönder, teşekkürler. İç harcı hazırlamayı bana bırakın.

Resimlerle yağlama tarifi

  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • yağlama
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Kağıt üzerinde sebzeli tavuk

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın