Herkese huzurlu ve mutlu bayramlar 🍬
Mayasız kekler nadiren seçicidir, ancak çok yumuşak değildir. Bu tarif iyi kabarıyor ve kabarık çıkıyor. Kızımla yeni evde ilk kez bir şeyler yaptığımda çekeyim de hatırlayayım dedim 🙂 Kahvaltıyı bozmayan, çocukların sabrını iyi kaldıran en kolay börek tarifi diyelim 😄
En önemli püf noktası yoğurdu suyuyla birlikte kullanmak, diğeri fırından çıkınca üzerini örtmek – Başka bir tepsiyi kapatıp 10 dakika kendi buharında dinlendiriyorum.
Aşk…
İçerik Tablosu
En kolay yağlı börek tarifi için malzemeler
1 yumurta (sarısının beyazı) 1 su bardağı süt (su ile birlikte kullanın) 1 çay bardağı sıvı yağ 3 su bardağı un 1 poşet kabartma tozu ½ çay kaşığı tuz
için:
Beyaz peynir zeytin ezmesi
yukarı:
En kolay yağlı börek tarifi nasıl yapılır?
Yoğurt, sıvı yağ, tuz ve yumurta aklarını karıştırın. İki su bardağı un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya başlayın. Gerekirse bir bardak daha un ekleyip yoğurun. Toplanan hamuru tezgahta 1 dakika yoğurun. 10-12 parçaya ayırıp yuvarlayın ve elinizle bastırarak hafifçe açın. Arzu ettiğiniz malzemelerle kaplayın, yumurta sarısı sürün ve susam serpin. 180 derece fırında 12-14 dakika pişirin. Fırından çıkınca üzerini kapatın ve 10 dakika dinlendirin. Sıcak veya ılık servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]