Yağlı Mantı – En Sevdiğim Yemek

Yağlı Mantı tarifi için hamuru hazırlamaya başlayalım, bunun için ılık su, bol şeker ve kuru mayayı derin bir kaba alalım.

10 dakika ağzınızı kapatın, maya kabarana kadar bekleyin, maya bitince tüm hamur malzemelerini ekleyin ve karıştırın.

Ele yapışmayan bir kıvam elde edince un serperek yuvarlak tepsi büyüklüğünde hamuru açın ve küçük yuvarlaklar ve çay bardağının ağzını alın.

İç harcı için kıymanın üzerine ince kıyılmış maydanoz ve soğanı ilave edin, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.

Her küçük daireye 2 yemek kaşığı iç harcı koyun ve başka bir hamurla örtün.

Çok kızgın yağda iki tarafını kızartın.

Servis ederken üzerine domates sosu ve sarımsaklı yoğurt ekleyebilirsiniz 👌.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın