Kayseri yöresinden Yağlı Mantı Tarifi, Yağlı Mantı Tarifi nasıl yapılır?
Geniş bir kapta; Ilık su, tuz, süt ve insta maya eklenip karıştırılır. Unu azar azar ekleyip yumuşayana kadar karıştıralım. Hamuru 15 dakika dinlenmeye bırakın.
Hamur dinlenirken iç harcımızı hazırlayalım. Robotta doğradığımız soğanı kıymanın üzerine ekleyip baharatları ekleyip karıştıralım.
Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bir beze alıp parmak kalınlığında olacak şekilde çok inceltmeden yuvarlayalım ve alt etini bardağın büyüklüğüne göre keseceğimiz hamurun yarısına koyalım. ve biraz yayın.
Hamurun diğer yarısını kaplayıp bir bardakla keselim.
Son olarak kızgın yağda birkaç damla kalır ve iki tarafını çevirerek pişirelim.
Peçeteye alınır ve üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos ilave edilerek sıcak olarak servis edilir.
Kayseri yöresinin Yağlı Mantısı hazır.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]