Yağlı Turşu – En Sevdiğim Yemek

Yağlı Turşu tarifi için biberlerin başlarını kesip yıkayalım ve uzun olanları ikiye veya üçe bölelim.

Diğer yandan domatesleri kıyma makinesinden veya el değirmeninden geçirelim, suyunu biraz azaltarak püre haline gelen domatesleri pişirelim.

Acı biberin üzerine dökün.

Maydanoz serpelim ve ekleyelim, yağ, tuz, sirke ve diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştıralım.

3 kg. ¼ bardak cam kavanoza dolduralım, ağzına bir parça maydanoz daha koyalım ve kapağını sıkıca kapatalım.

Kavanozu ters çevirin ve sabaha kadar bırakın.

Sabah çevirelim ve ışık almasın diye serin bir yere koyalım.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın