medyauzmani.com

Yağsız ve şekersiz kakaolu kek tarifi, tam lezzet



Kek en ünlü Türk yemeklerinden biridir. Zaman zaman kendimizi tatlı isteklerimizi şımartmak veya tatmin etmek için hazırlarız. Ancak birçok kek tarifinde süt, şeker ve yağ bulunur. Genel olarak, bu ölçekler yaklaşık bir fincandır. Bu durumda, uzak durmamız gereken kabaca üç yumurtadan ikisinden fazlasını alırız.

Sizlere sunacağımız tarif çok basit, tatlı ve sağlıklı. Süt, şeker ve yağın yanı sıra biraz un ve buğday unu yoktur.

Umarız denediğinizde beğenir ve sevdiklerinizle paylaşırsınız. Afiyet olsun şimdi…

Dersler

  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tarih püresi
  • 2 muz
  • 1 portakal
  • 1/2 su bardağı ceviz
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un (buğday/tam buğday)

yapılışı

İlk olarak yaklaşık 3-4 hurmayı yumuşayana kadar sıcak suda bekletin. Daha sonra mutfak robotunda püre haline getirin. Ardından ceviz, portakal kabuğu rendesi, muz dilimleri ve yumurtaları ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar tekrar karıştırın. Daha sonra un ve kakaoyu ekleyip tekrar mutfak robotundan geçirin.

Yumuşak kek karışımını tereyağ ile yağlanmış kek kalıbına koyun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hava almayacak şekilde kürdan testinden geçene kadar pişirin.

Yorum yapın