Alman fake kek tarifi için hamurumuzu hazırlamaya başlayalım. Karıştırma kabımıza ılık su, ılık süt, şeker ve kuru mayayı ekleyip bir süre karıştıralım. Üzerini örtüp 10 dakika demlenmesine izin verin.
Ardından 75 gr eritilmiş margarini, yoğurdu ve unu yavaş yavaş ekleyip yoğuralım. Ele biraz yapışan yumuşak bir hamur yapalım. Bir buzdolabı poşeti ile örtün, mayalanması için bir saat bekletin.
Bu arada kremayı pişirelim. Bir tencereye sütü, şekeri, yumurtayı, nişastayı, unu koyup tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim. Kıvam alınca altını kapatıp margarin ve vanilyayı ekleyip çırpın. Margarin eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Biraz indirin. Üzerine çırpılmış unu ekleyelim. Sıkma torbasına koyalım.
1 saat dolduğunda hamurumuzu yapmaya başlayalım. Elimizi uzatarak limonlu beze yapalım. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip 15 dakika mayalanmaya bırakın.
180 dc önceden ısıtılmış fırında kontrollü olarak pişirelim. İlk tepsi 20 dakikada, ikinci tepsi 10 dakikada pişti.
Soğuyunca bezelerin arasını keselim, aralarına bir sıkma torbasına pastacı kremasından kestiğimiz beze parçasını kapatacak kadar sıkalım. Tel süzgeç yardımıyla kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpin.
Fark etme; Kremayı yiyebildiğiniz kadar sıkın, üzerine pudra şekeri serpin ve yarın pudra şekerinin üzerinde eriyebileceği için yemeyeceğiniz zamanlarda poşet hazırlayın. Krem, hava geçirmez bir kapta 1 haftaya kadar buzdolabında saklanabilir.
Denemek isteyenlere kolaylıklar dilerim.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]