medyauzmani.com

Yaşlanmayan Maya – Tatlılarım

Günaydın herkesin bir pastaneden aldığını düşüneceği nefis kekler yapıyorum 😌 Tadını ve dokusunu anlatamam 👌🏻

Zamansız bir Pastane Böreği tarifi için önce maya ve şekeri ılık suda tel çırpıcı yardımıyla eritin. Yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve tuzu ekleyip karıştırın.

Bu tarifte margarin kullanmanızı tavsiye ettiğim tereyağı çok zengin. Margarini ve unu azar azar ekleyip karıştırın. Elinize biraz yapışan yumuşak bir hamur almalısınız. Un serpilmiş tezgahta iyice yoğurmaya özen gösterin ne kadar iyi yoğurursanız kurabiyeleriniz o kadar güzel olur.

Hamurunuzu 45 dakika-1 saat dinlendirdikten sonra bezeleri oluşturun ve elinizle hafifçe bastırın. Tepside 20 dakika kadar devam edin, üzerlerine yumurta sarısı ve sütü koyun, dilerseniz çatalla çizgiler çizin, üzerine çörek otu ve susam serpin ve 200 derecelik fırına verin.

Yavaş olmayan çörek Börek hazır.

İpucu: Çubuklar biraz pembeleştiğinde fırın sıcaklığını 160-170 dereceye düşürün ve altın rengi olana kadar pişirin.

Bu ölçümlerden 2 tepsi çok zengin kurabiye çıkıyor. Uzun sürmez, ağzı kapalı bir kapta bir hafta saklarsanız hiçbir şey olmaz ama gerisini buzdolabına koymayı severim.

Deneyenlere başarılar…

NOT: Fincan ölçüsü 200 ml’dir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın