Yay Böreği (Talimatlı)

Yay Böreği tarifi için önce bir kapta ılık süt, ılık su, maya ve şekeri karıştırın.

Ardından sıvı yağı, 2 yumurta akı ve 1 yumurtayı yeterince koyup tuzunu ilave edin.

Unu kaşık yardımıyla alın ve sistematik olarak kazıyarak ekleyin. İyice yoğrulan, ele biraz yapışan bir hamur elde edeceğiz.

20 Dakika. Ağzı kapalı olarak şişene kadar dinlenmeye bırakın. Daha sonra resimlerde anlattığım gibi önce küçük yuvarlak bezeler yapın, açın, ikiye katlayın.

D şekli verin.Reklam şeklinin ortasından kesip ortasını çevirin ve yağlanmış tepside on beş dakika pişirin. Bir maya tepsisi yapın.

Yumurta sarısını hamurumuza kullanalım, çörek otuyla süsleyelim ve önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Yay Böreği servise hazır.

Mayalı hamurda hileden sakının;

1-Ekmeğimiz ele biraz yapışkan olacak ki iyi kabarsın.

2- Tepsi mayası bulunmalıdır. Aceleniz varsa, fırını önceden ısıtın ve kapatın. Benim fırınıma koy çabuk kabarsın😉

Hiçbir şey yüklemem. Kahvaltının yanında peynirli ve domatesli bu tarifin çok faydalı olacağından emin olun🤗.

Afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın