Arnavut mutfağı da Türk mutfağı kadar lezzetli ve güzel. Birçok lezzetli hamur işinden lezzetlere. Arnavut mutfağının çorbaları da lezzetlidir, hamur işleri kadar popülerdir. Sizlere sunacağımız tarif, Arnavut mutfağının en sevilen çorbalarından biridir.
Sosis ve nohut çorbası söz konusu olduğunda, eminim birçok insan bunu tuhaf bulmaktadır. Ama çok lezzetli! Türk mutfağında sucuk yemekleri de vardır. Kuru fasulye özellikle sosisleri ile ünlüdür. Ama çorbada denemeden geçmeyin derim. Nane ve biber sosu ve sosis ve humusun grenli tadı iyi gider.
Sosisli ve nohutlu Arnavut çorbasını denediğinizde umarız beğenirsiniz. Afiyet olsun!
Dersler
- 1 su bardağı nohut (haşlanmış)
- 2-3 diş sarımsak
- yarım limon suyu
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 600 ml tavuk suyu
- 800 ml içme suyu
sos malzemeleri
- 7 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
en iyi malzemeler
- 1/2 sosisli rulo (doğranmış)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 çay kaşığı nane
- 2 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
yapılışı
İlk önce unu tavaya aktarın ve 2-3 dakika kızartın. Ardından sıvı yağı ekleyip kavurmaya devam edin. 3-4 dakika kavurduktan sonra üzerine 4 su bardağı (800 ml) soğuk su ekleyin. Topakları önlemek için sürekli karıştırın. Ardından ezilmiş sarımsak ve limon suyunu ekleyin.
Yoğurt ve yumurtayı iyice çırpın ve kaynayan çorba suyuna çırparak ekleyin. Bu arada karıştırmaya devam edin. Ardından tavuk suyunu ilave edin. Karıştırmadan kaynamaya bırakın.
Bu arada dilimlenmiş sosisleri tereyağında kızartın. Ardından baharatları ekleyip karıştırın.
Kısık ateşte 15 dakika kaynatıldıktan sonra 5 dakika daha kaynatılan çorbaya haşlanmış nohutları ekleyin. Sürenin sonunda sosis karışımını çorbaya ekleyin ve karıştırın.
(Tereyağı ve baharatları kavurup çorbaya ekledikten sonra servis yaparken sosisleri süslemek için de kullanabilirsiniz.)