Yaz Kızartması Tarifi için öncelikle patlıcanların kabukları soyulur ve istenilen büyüklükte kesilir.
Sapı ve çekirdekleri çıkarıldıktan sonra biber bir parmak boyunda ikiye kesilir.
Patlıcanı önce kızgın ayçiçek yağına koyun ve yakmaya başlayın. Kahverengi olduklarında, kağıt havlularla kaplı bir tabağa aktarın.
Biber ile aynı yapın.
Ayrı bir tavada domatesler yıkanır ve rendelenir. Suyu çekinceye kadar hafifçe kaynatın. Doğranmış sarımsakları domatese ekleyin. İki kaşık kızarmış yağı (soğuk) alıp içine koyabilirsiniz.
Domates sosuna tuz ekleyin.
Patatesleri bir tabağa alın ve üzerine domates sosunu dökün.
Yaz Patatesleri hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]