Merhaba sevgili arkadaşım,
Şimdi yeni dünya ve taze sarımsak zamanı. Antibes gezimiz sanırım 3 yıl önceydi, ilk kez bu gezi sırasında tattım ve çok sevdim. Elbette denediklerimiz ızgaraydı ama fırında pişmiş ev versiyonu da mükemmel.
Evde yarı sert arpa eriğiniz varsa biraz kıyma ile vakit kaybetmeden deneyin derim. O kadar çabuk ve kolay hazırlanır ve pişirilir ki inanamayacaksınız. Üstelik ortaya çıkan lezzet harika.
Aslında kıymamdaki sarımsağı ve ekstra baharatı severim ama ızgarada pişmesini istediğim için taze sarımsak eklemedim.
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Yenidünya Kebabı Tarifi Malzemeler
- 500 gr Yeni Dünya (erkek eriği) 250 gr kıyma Tuz Karabiber Taze sarımsak Nar ekşisi ve piştikten sonra üzerine sürmek için zeytinyağı
Kebap tarifi nasıl yapılır?
Yeni dünyaları yıkayın, uzunlamasına ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Kıymayı yoğurun, tuz ve karabiber ekleyin. Yoğurduğunuz kıymadan parçalar koparıp yeni dünyaların arasına koyun ve fırın kabına dizin. 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Küçük bir kapta zeytinyağı ve nar ekşisini karıştırın. Pişen kebabın üzerine fırça ile servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]