Etli yer elması nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 4 yorum var. Tarif İpuçları, Binlerce Tarif ve Daha Fazlası… Nilay Tulum 65 Dakika, Defne Yaprağı, Et Tarifleri, Et Yemekleri, Kış Sebzeleri, Patates, Kiraz Dilimleri, Kıymalı Tarifler, Etli Yemekler
7 4.57 5 1
Köfte tam bir kış tarifi, zeytinyağı ile yapanlar için güzel bir alternatif. Yöresel lor peynirinin tatlılığı et yemeğine güzel bir lezzet katıyor.
Et yemeklerinde ekstra baharat kullanmıyorsam mutlaka bir iki defne yaprağı kullanırım. Bu sayede yoğun et kokusunu bastırıyorum.
Yemeği hazırlarken derin dondurucudan dana eti kullandım. Dana etinin pişirilmesi kuzuya göre daha uzun sürer. Bu nedenle ara sıra eti kontrol edip, suyu azalmışsa bir bardak sıcak su ekleyebilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Köfte tarifi malzemeleri
- 500 gr yer elması 250 gr doğranmış 2 orta boy soğan 1 havuç 4 su bardağı su + gerekirse 1 su bardağı ekstra su 5 yemek kaşığı sıvı yağ 1 diş sarımsak 1 defne yaprağı Tuz Karabiber
Etli yam tarifi nasıl yapılır?
Yer elmasını soyun, 4 parçaya bölün ve bir su kabına koyun. Havuçları soyun ve dilimler halinde kesin. Soğanı ve sarımsağı doğrayın. Tavaya yağı alıp kızdırın, soğan ve sarımsağı tavaya alıp hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Etleri pembe soğana ekleyin ve orta ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun. Suyunu çeken etin üzerine 4 su bardağı su, havuç ve defne yaprağını ekleyin. Et yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak yaklaşık 40 dakika pişirin. Etin pişip pişmediğini kontrol edin, tuz ve karabiberi ekleyip makarnayı ekleyin. 12-15 dakika patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]