Yeşil Bulgur Pilavı tarifi için önce tüm sebzeleri yıkıyoruz. Yıkayıp ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve taze naneyi süzüyoruz.
Kuru soğanları rendeleyin. Yeşil soğan ve biber serpin. Bir tencereye zeytinyağı ve doğranmış soğanları alıp bir küp şeker ve tuzu ekleyip kavurmaya başlıyoruz. Soğanı yumuşayana kadar kızartın.
Taze soğan ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.
Bulguru ekleyip 1-2 dakika kavurun.
4 su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirin.
Su kaynayınca maydanoz, dereotu ve naneyi, son baharatları ekleyip 1-2 dakika pişiriyoruz.
Mola verdiğimizde pişmiş pilav servis ediyoruz. Yeşil bulgur pilavı hazır afiyet olsun 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]