Yeşil Darı ile Bulgur Pilavı Yapımı

Yeşil Mercimek Bulgur Pilavı tarifi için öncelikle yeşil mercimekleri bir kaba alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip yarım saat bekletelim.

Bu arada soğanı ince ince doğrayın ve yağda kavurun.

Ardından salçayı ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz, mercimekleri süzüp güzelce yıkayıp soğanları ekleyip bir süre karıştırıp bulguru ilave ediyoruz.

Karıştırıp sıcak su ekleyelim.Her bulgur farklı olduğu için su miktarını kullandığınız bulgura göre ayarlamanız gerekiyor ben bulgura 5 su bardağı sıcak su koydum.

Yemeğimiz hazır olduğunda biraz ara verip ocağı kapattıktan sonra servis edebilirsiniz.

Deneyecek olanlara bol şans.

yemek ister misin 💖

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın