Yeşil elmalı kereviz tarifi nasıl yapılır?

15. dakika. Hazırlanma zamanı

Faydaları saymakla bitmeyen kereviz sevmeyenler bile bu tarifi denemeli. C vitamini açısından zengin olan kereviz yemeğinin besin değerini artıracak sebze ve meyveleri ekleyeceğiz. Hazırlaması kolay zeytinyağlı kerevizi yeşil elma ve portakal ile tatlandıracağız. Tabi biraz şeker ilavesiyle lezzet daha da artıyor. Hazırsanız, yeşil elmalı kereviz nasıl pişirilir görelim.

Dersler

  • 1 kereviz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 1 yeşil elma
  • 2 havuç
  • 1 limon
  • 1 portakal
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ince doğranmış roka

kilit nokta

Çanağı kalınlaştırmak için un ekleyin. İsterseniz ekleyebilirsiniz.

Kereviz sapları ve yaprakları varsa, yemeğe ekleyebilirsiniz.

Su teresi ve kerevizle iyi gittiğini düşünüyorum. Dilediğiniz gibi ekleyin.

yeşil elma ve kereviz tarifi

1. Soğanı yarım ay şeklinde ince ince doğrayın.

2. Tencereye zeytinyağını alıp soğanları ekleyip kavurmaya başlıyoruz.

3. Havuçları soyup rendeleyin. Diğeri halkalar halinde kesilir.

4. Rendelenmiş ve doğranmış havuçları soğanlara ekleyin. 3-4 dakika kızartın.

5. Kerevizi soyun ve küpler halinde kesin. Tencereye ekleyin ve kerevizi diğer malzemelerle birlikte 3-4 dakika soteleyin.

6. Elmayı soyun ve küpler halinde kesin. Tencereye ekleyin.

7. Unu 1 su bardağı soğuk su ile eritin.

8. Tencereye eritilmiş un, tuz ve toz şekeri ekleyin.

9. Limon ve portakal suyunu ekleyin.

10. Yemek suyu malzemelerin üstüne çıkmalıdır. Portakal ve limon suyu azsa, malzemelerin üstüne gelene kadar ılık su veya portakal suyu ekleyin.

11. Yarım saat kadar kapağı kapalı olarak kereviz yumuşayana kadar pişirin.

12. Yemek piştikten sonra oda sıcaklığına gelince dilerseniz su teresi yaprakları ile servis edin.

Afiyet olsun.

kereviz tarifi deneyinLezzetli kereviz yemeği

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın