Geçen yıl turşu yaparken içine birkaç erik atmıştım. O kadar lezzetliydi ki daha fazla eklemediğime pişman oldum. Kışın geldiğini hissettiğinizde yemek yemek güzeldir.
Turşu bir muhafaza yöntemidir. Aynı şey konserveler için de geçerli: Lezzetli meyveleri şeker ekleyip kaynatarak koruyabilirsiniz. Yeşil erik ekşi olduğu için tuzla uyumludur.
Çalışmaya başlamadan önce kavanozu ve kapağını sıcak su ile ısıtıyoruz.
Kavrulmuş erik için çürümemiş kuru erik seçin. Sapları ve yaprakları yıkayıp yıkıyoruz. Bir süzgecin içine koyun ve iyice süzülmesine izin verin. Mutfak havlularını bile kurutuyoruz.
İlk olarak 1 kg’lık bir kavanoza bezelyeleri koyuyoruz. Ayrıca enerjiye ihtiyacı var.
Erikleri kavanoza doldurduğumuzda ortasına sarımsağı koyuyoruz.
Üzerine tuz, şeker, sirke koyup kavanozun kenarına kadar sıcak su döküyoruz.
Bir ileri bir geri dönüyoruz ve oturuyoruz. Onu ters çeviriyoruz. Soğuyana kadar bekleriz. Ertesi gün tencereye koyabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]