Mercimek için yeşil eti yapmak için önce mercimeği bir tencereye alıp sıcak su koyup 10 dakika pişirip suyunu süzüp sıcak su ekleyip güzelce pişiriyoruz.
Pişen mercimekleri süzgeçe alıp soğumasını bekliyoruz.
Soğanı ve sarımsağı bir kaseye koyun
Maydanoz serpin
Yumurtayı bir kaseye kırın
Soğutulmuş mercimeği alıyoruz
Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı toz biber, kekik ekliyoruz
Ekmek kırıntılarını ve kabartma tozunu elimizle yoğuruyoruz.
Yoğurduğumuz mercimek çamurunu buzdolabına alıp bir saat dinlendiriyoruz.
Buzdolabından çıkarıp çamurunu tekrar sıyırıp elimizle yuvarlayarak pürüzsüz köfteler yapıyoruz.
Yağı bir tavada ısıtıp eti önden arkaya doğru kızartıyoruz.
Besleyici yeşil mercimek topları servise hazır
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]