Yeşil mercimek ve haşhaş tohumu ile lezzetli börek

Yeşil Haşhaşlı Turta Tarifi Malzemeler

  • 4 yufka
  • 1,5 su bardağı yeşil mercimek
  • 2 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (domates-biber karışımı)
  • tuz, karabiber, pul biber
  • 1 su bardağı ceviz (iri çekilmiş)

Haşhaş tohumu ezmesi yapmak için:

  • 250 gram haşhaş tohumu
  • 1 su bardağından biraz az sıvı yağ

Sosu hazırlamak için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı su
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı sirke

Yeşil mercimek ve haşhaş tohumu ile lezzetli bir börek nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Yeşil mercimekleri önce haşlayıp kurutun.
  2. Yemeklik doğranmış kuru soğanı sıvı yağda kavurun, salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
  3. Ardından haşlanmış yeşil mercimekleri ekleyin.
  4. Baharatları ve iri kıyılmış cevizleri ekleyin.
  5. İyice karıştırıp ocaktan alın.
  6. Sosu hazırlamak için: Yağ, su, yumurta ve sirkeyi bir kaba alıp karıştırın.
  7. Hamuru yayıp bir yarısına sosu yayalım.
  8. Diğer yarısını da üzerine koyup haşhaşlı havanda yayalım, mercimekli havanda ilave edip yuvarlayalım ve istenilen uzunlukta eşit parçalara bölelim.
  9. Kalan üç yufkaya da aynı işlemi uyguladıktan sonra kalan sosa 1 yemek kaşığı haşhaş ezmesi ekleyin, karıştırın ve bir kat yufkanın üzerine yayın.
  10. Önceden ayarladığımız 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Ailecek yemek yiyoruz. Çok lezzetli börekler ve denemenizi tavsiye ederim. 👌🏼💐🤍.

Resimlerle yeşil mercimek ve haşhaş tohumu tarifi

  • (mercimek ile
  • hamur işleri
  • börek tarifi
  • Anemon
  • Lezzetli
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler
  • Yeşil renk

Sonraki haber:

tavuklu börek gözleme

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın