Yeşil mercimek yemeği – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Yeşil mercimek özellikle kış aylarında en sevilen ev yemekleri arasında yer alıyor. Rahmetli anneannemin ben çocukken hep pişirdiği ve sırf ben akşam yemeğinde kıyma sevmem diye içine eklemediği dündü hatırlıyorum.

Evimizde salata, güveç, erişteli mercimek çorbası yapsak da, sanırım evlendiğimden beri bir iki kez pişirildi, bu yüzden bloguma henüz eklemedim. Yeşil mercimek, genellikle siyah mercimek olarak adlandırılan (havuç ve patates içermeyen) ve erkeklerin pek sevmediği bir baklagil yemeğidir. Ancak bulgur pilavı veya buğday pilavının yanında yoğurt ve turşu tamamlayıcısı ile kendinizi kandırabilir ve harika bir sofra hazırlayabilirsiniz.

Yeşil mercimeği pişirirken önemli bir nokta, bir gece önceden suda bekletip, pişirmeden önce suyunu süzüp durulamaktır. Bu sayede ağırlaşmaz ve gaz yapmaz. Bazıları ilk hazırlıkta haşlansa da yemeklerini yapacaksam kaynatmıyorum ve süzdüğüm mercimekleri direk kavurduğum malzemelerin üzerine ekliyorum.

Pişerken mutlaka 1-2 diş sarımsak eklemenizi tavsiye ederim, varsa 1 sap kereviz ekleyebilirsiniz.

Aşk…

yeşil mercimek tarifi malzemeleri

    1 su bardağı yeşil mercimek (bir gece önceden ıslatılmış) 1 küçük soğan 1 orta boy havuç 1 orta boy patates 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ 1 yemek kaşığı domates, biber ve salça 1 diş sarımsak 5 su bardağı sıcak su veya et suyu ( 1-2 bardak gerekirse daha fazla) tuz

Yeşil mercimek yemeği tarifi nasıl yapılır?

Soğanı doğrayın ve sarımsağı ince ince doğrayın. Havuç ve patatesleri soyup zar büyüklüğünde doğrayın. Yağı ve soğanı tavaya alın, biraz tuz ekleyin ve hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Kızaran soğanlara havuçları ekleyin ve 2 dakika daha soteleyin. Havuçlara salça ve sarımsağı ekleyip aroması kaybolana kadar soteleyin. Patatesleri ekleyin, bir veya iki kez karıştırın, ardından mercimekleri ekleyin. Mercimeklerin üzerine 5 su bardağı su ilave edip karıştırın. Orta ateşte kaynayana kadar pişirin. Kaynattıktan sonra altını kısın ve tencerenin kapağını hafif açık bırakın. Ara ara karıştırarak mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Mercimekler yumuşayınca tuzunu ekleyip karıştırın ve 1-2 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın