Yeşil Mercimekli Makarna Tarifi, Nasıl Yapılır?

15 dak.

Hazırlama Süresi

Yeşil mercimekli makarna tarifi tamamen damak zevkimizin bir ürünü. Bu nefis yemeği bazen domates ve biber salçası kullanarak hazırlıyorum. Bazen de aşağıda açıklamasını yazdığım gibi hazır makarna sosu kullanarak hazırlıyorum. Bu yemeğin mucizesi elinizdeki malzemelere göre hiç sorun olmadan hazırlamanız. Mesela bazen kıymalı, bazen de tavuklu bile hazırlıyorum. Her şekilde sonuç mükemmel olduğu için yeşil mercimek bizim ailenin vazgeçilmezlerinden. Faydaları, doyuruculuğu ve lezzeti bizi bizden alıyor. Bir de makarna ile birleşti mi tadına doyulmuyor. Mutlaka denemenizi öneririm.

Malzemeler

Makarna için

  • 1 paket makarna
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Yeşil Mercimek için

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz ve istediğiniz baharatlar

Yeşil Mercimekli Makarna Tarifi

1. Mercimeği yıkayın ve yumuşayıp yeme kıvamına gelene dek suda haşlayın. Haşlandıktan sonra suyunu süzün.

2. Bir yanda mercimek haşlanırken, diğer tarafta paketinin üzerindeki talimatlara göre makarnayı haşlayın. Ardından suyunu süzün. Tekrar tencereye alın. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağı ilave edip demlenmeye bırakın.

3. Şimdi yeşil mercimekli makarnanın sosunu hazırlayacağız. 4 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağını tavada ısıtın. Soğanı küp küp yemeklik doğrayın ve tavada altın sarısı renk alana dek kavurun. Sarımsakları ince ince doğrayın ve soğana ekleyip, onları da az kavurun. Üzerine 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası ve arzu ettiğiniz baharatları ilave edin.

4. Hazırladığınız sosa mercimekleri ilave edin ve karıştırın. Orta ateşte 5 dakika pişirin.

5. Bu aşamadan sonra tek yapmanız gereken makarna ile soslu mercimeği buluşturmak. İsterseniz mercimeğin tamamını makarnaya ekleyip karıştırarak ya da servis tabaklarıına önce makarna ve ardından üzerine bir miktar mercimekten dökerek servis yapın.

Kıymalı Hazırlayacaksanız

Şayet yemeğinizi kıymalı hazırlayacaksanız tek yapmanız gereken soğan ve sarımsağı kavurduktan sonra kıymayı kısık ateşte, sık sık karıştırarak kavurup pişirmek. Kıyma miktarını arzunuza göre belirleyebilirsiniz. Ama benim tercihim 200 ile 300 gram arasında olması. Kıymanın topaklanmadan güzelce kavrulması için kısık ateşte yavaş yavaş kavrulması çok önemli. Kıymanız güzelce kavrulduktan sonra, sosu kendiniz hazırlayacaksanız salçaları yukarıda anlattığım şekilde ekleyerek tarifi uygulayın. Hazır makarna sosu kulanacaksanız, aşağıdaki bölümde anlattığım aşamaları gözden geçirin.

Hazır Makarna Sosu İle Yeşil Mercimekli Makarna

İsterseniz mercimeğin sosunu kendiniz hazırlamak yerine, hazır makarna sosu da kullanabilirsiniz. Böylece yemeğinizi hem çok pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz gibi, farklı lezzetler de yakalayabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken, tavaya eklediğiniz yağda soğan ve sarımsağı kavurduktan sonra, salçaları ekleme aşamasını atlayıp memercimeği ilave etmek. Bu şekilde arada karıştırarak 2 dakika pişirdikten sonra, mercimeğin üzerine hazır sosu ekleyip, sos ısınıp mercimekle özdeşleşene kadar yaklaşık 3 – 4 dakika pişirmek.

Yeşil Mercimekli Makarna Tarifi Fotoğraflı Anlatımı

kühne makarna sosu farklı kullanımları

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın