Eğer mercimekleri çok ıslatmış olabilirsiniz ya da farklı bir makarna tarifi denemek istiyorsanız bu tarifi aklınızda bulundurun derim.
Yeşil mercimeği neden hala pişirmemekte ısrar ettiğimi çözemesem de herkesin evinde olan malzemelerle farklı tatlar denemek bana büyük keyif veriyor.
Yeşil mercimekli makarna, besleyici ve doyurucu olduğu kadar basit ve lezzetli de… Pişmiş yemeklerin üzerine zeytinyağı gezdirmekten pek anlamasak da, denemenizi ve afiyetle yemenizi öneririm.
Yarın için yeşil mercimekli gözleme yapıyorum. Aşk…
İçerik Tablosu
Yeşil mercimekli makarna tarifi malzemeleri
- Yarım kutu makarna 1 litre su 1 et suyu veya tuz İsteğe göre 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için:
- ½ su bardağı yeşil mercimek 1 orta boy soğan 2 diş sarımsak 2 orta boy havuç 1 orta boy patates 3 yemek kaşığı zeytinyağı kekik tuz
yukarı:
- zeytinyağı ve rendelenmiş peynir
yeşil mercimekli makarna nasıl yapılır
Bir gece önceden ıslattığınız yarım su bardağı mercimeği bir tencereye alıp kaynatın. Patates ve havucun kabuklarını soyup mercimeklerin içine atın. 10 dakika daha kaynatın, ardından süzün ve soğuk suyla durulayın. Havuç ve patatesleri doğrayın. Mercimekler soğurken soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın, geniş bir tavaya alın, yağ ve tuzu ekleyip pembeleşinceye kadar soteleyin. Mercimek, patates ve havuçları soğanlara ekleyin ve 5 dakika daha kızartın. Başka bir tencerede makarnayı 1 litre suya 1 et suyu ve 1 zeytinyağı ekleyerek haşlayın. Haşlanan makarnayı süzün ve tabaklara yayın. Üzerine hazırladığınız mercimek sosu gezdirin ve biraz zeytinyağı gezdirin. Son olarak üzerine rendelenmiş Parmesan veya çedar peyniri serperek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]