Yeşil soslu makarna – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Yeşil soslu makarna nasıl yapılır? Tarif Püf Noktaları, Binlerce Tarif ve Daha Fazlası… Nilay Tulum Lezzetli Türk Sosları, Makarna Sosları, Salata Sosları, Soslar, Yeşil Chutney, Makarna

Çıkış tarihi: 10-07-2008

4 5 5 1

Yazın kullanıma çok uygun, taze yeşilliklerin aroması tüm mutfağı saran lezzetli bir sos. İlk başta tadı biraz garip gelebilir ama eminim ki damaklarınız alıştıkça vazgeçemeyeceksiniz. Makarna ve salatalarla iyi gider. Aşk…

Yeşil makarna tarifi için malzemeler

    Yarım demet maydanoz, yarım demet. Su teresi 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı ceviz 100 gr. beyaz peynir 2-3 diş isteğe bağlı sarımsak 5-6 dal taze fesleğen tuz ve karabiber

Yeşil soslu makarna tarifi nasıl yapılır?

Roka, maydanoz ve isteğe göre fesleğen bol suda yıkanır ve doğranır. Diğer malzemelere ilave edilerek hamur kıvamına gelinceye kadar rondodan geçirilir. Malzeme iyice parçalanıp macun kıvamına geldikten sonra tavaya aktarılır. Suyunu salana kadar kısık ateşte pişirin. Üzeri cevizle süslenerek sos kasesinde veya makarnanın üzerinde servis edilir.

Nerede kullanılır: makarnalar ve salatalar

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın