Merhaba arkadaşlar,
Bugün size sabahları yeşil zeytinin tadını nasıl çıkaracağınızı anlatacağım.
Sabah kahvaltısında dalından koparılan taze yeşil zeytinleri sofrada görmek güzel olmaz mıydı?
O zaman işleme geçelim.
Öncelikle zeytin bahçeniz varsa, zeytinler ağacın yapraklarına zarar vermeden balta ile hasat edilir. Siyah ve yeşil zeytin birbirinden ayırt edilir.
Zeytin alacaksanız hafif olmasına özen gösterin. Çok sert olmayın. Ve son olarak, zeytin bastığınızda bol olmalıdır. Sert olursa yağları daha az olur ve yediğinizde tadına varamazsınız. Ağırlığı 7 ile 8 TL arasında değişmektedir. Almak isteyenlere bir öneri.
Gaziantep’in köylerinde zeytinin tadı güzeldir. Denemek isteyenler için.
Dilerseniz zeytin alıp yağını çıkarabilirsiniz.
Yapraklardan çıkarılır. Sadece yeşil zeytin kullanılacaktır.
Zeytin kırma aleti bir tokmaktır (mason kavanozu da kullanabilirsiniz.)
Zeytin çekirdeklerini fazla kırmadan zeytinleri koparalım. Daha sonra çekirdeklerini çıkarıp kavanoza koyuyoruz. (Sert kırarsanız tohumlar ezilir ve çıkarılması zor olur. Yemek yerken ağza gelebilirler)
Dikkatli olun, daha sonra çekirdeği kaldırarak sizi rahatsız edebilir.
Sonra kavanoza daha fazla su ekleyin ve oturmasına izin verin. Suyu ne kadar sık değiştirirseniz, o kadar tatlı olur.
Günde en az 5 kez süzmek ve daha hızlı tatlı hale getirmek için normal su dökmek mümkündür. Zeytinleri tatlandırma sırasında ve sonrasında güneşten uzak bir yerde muhafaza edelim. Aksi takdirde zeytinler bozulabilir. Eriyebilir.
Tatlı zeytinleri son sıvıya bırakın.
Kahvaltıda, pastalarda, salatalarda dilediğiniz her yerde kullanabilirsiniz.
Deneyenlere bol şans, selam ve sevgilerimle.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]