Yeterince İçemeyeceğiniz Şalgam Suyu Tarifleri

Merhabalar bugün sizlerle hem lezzetli hem de faydalı hardal suyu tarifi paylaşmak istiyorum. Evde kendi ellerimizle hazırladığımız ve hazır hardal suyuna benzemeyen sağlıklı bir içecek hazırlamak istiyorsanız işte tarifi 🙂

Öncelikle derin bir cam kasede beyaz bir bezi yakalım ve ortasına güzel bir bulgur dökelim.

Bulgurun üzerine hemen 1 paket maya, bir kaşık tuz ve bir kaşık toz şeker ekleyin.

2 bardak ılık su dökelim ve bir yığın haline getirelim. Bir gün bekleyelim.

Bir gün sonra mayalanmış bulgura 2 litre ılık su ilave edilir. 2 gün daha bekleyelim.

İki gün sonra soyup küçük küçük doğradığımız hardal turplarını 5 litrelik cam kavanozun dibine koyalım.

Mor havuçları güzelce yıkayalım, sirkeli suda bekletelim, küçük çubuklar halinde doğrayalım ve bir kavanoza koyalım.

Üzerine mayalı bulgurlu karışımın suyunu dökelim. Acı tadı sevenler için kuru dekoratif biberi dilimleyip beş kaşık kaya tuzu, limon suyu ve kavanozu dolduracak kadar içme suyu ekleyelim.

Malzemeleri biraz karıştırıp kapağını kapatalım. Üzerini örtüp oda sıcaklığında 10-15 gün bekletin.

Lezzetli ve sağlıklı hardal suyunuz hazır, afiyet olsun.👌🍠🍷🌶🥕

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın