Yılbaşı menüsü ve Noel pişirme – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Geçenlerde katıldığım bir Cook etkinliğinde yaptığımız yılbaşı lezzetlerinden bahsetmiştim. Bu durumda hindi ve kestane pilavı ile birlikte lezzetli tarifler hazırladık. Bu tariflerin sonuncusunu yaklaşan Yeni Yıl için sakladım ve 2013 Noel menü önerimle onları açmaya karar verdim.

Noel Ekmeği, daha önce denediğiniz hiçbir tarife benzemez. Biraz sert olsa da pişirildiğinde harika bir sonuç veriyor.

Yılbaşında çok işim var desem bu ekmeği bir gün önceden yapabilirsiniz.

Bakalım bu yıl ne yapacağız…

Benim olmazsa olmazım Haydari mutlaka sofralardaki yerini alacaktır. Bunun dışında, bu yıl bütün bir hindi veya tavuk pişirmeyi planlamıyorum, bu yüzden fırın poşetinde pratik bir tavuk güveç hazırlayabilirim.

Son zamanlarda bir öğün yardımı ile en sevdiğim yiyeceklerden biri haline gelen patates, mutlaka orada olacak 🙂

Ben haydari hariç mezelerden seçme yapmadım ama siz de benim gibi kararsızsanız mezeler bölümüne göz atabilirsiniz.

Tatlı olarak, yine pratik bir şey deneyeceğim, çünkü yılbaşını ailecek geçireceğiz.

İlk tercihim en sevdiğimiz tahin kapları.

Görünüşe göre bu Noel mümkün olduğunca çok meze ve atıştırmalıklarla geçirilecek..

Geçmiş yıllarda yaptığım bu liste daha klasik bir sofra düzeni isteyenler için birebir.

Diğer alternatif ilanlar için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Aşk…

Noel menüsü malzemeleri Noel ekmeği tarifi

    650 gr un 30 gr kuru maya (3 paket instant maya) 110 gr toz şeker 2 yumurta + 1 yumurta sarısı 10 gr tuz 115 gr tereyağı 200 ml ılık su 30 gr kuru üzüm 30 gr kuru incir 30 gr ceviz içi 30 gr badem

yukarı:

Yeni Yıl menüsü ve Yeni Yıl pişirme tarifi nasıl yapılır?

Derin bir kapta su, şeker, tuz ve mayayı karıştırıp 15 dakika bekletin. Un ve tereyağını yoğurma kabına alıp parmak uçlarınızla kırıntı oluşturacak şekilde yoğuruyoruz. Unun ortasını açın, maya karışımı, 2 yumurta + 1 yumurta sarısı ve tuzu ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar yoğurun. Hamuru kaseye geri koyun, streç filmle örtün ve bir saat mayalanmaya bırakın. Kuru yemişleri, cevizleri ve bademleri pervaz büyüklüğünde doğrayın. Mayalanan hamuru un tezgahına alıp üzerine fındık ve kuru meyveleri ekleyerek yoğuruyoruz. Hazırladığımız hamuru 22 cm’lik yuvarlak kalıba ya da güvecimize koyuyoruz. Üzerini örtüp 30 dakika daha dinlenmeye bırakın. Yumurta sarısını ekmek hamurunun üzerine yayın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 40 dakika pişirin. Pişen ekmeği oda sıcaklığına gelinceye kadar kalıptan çıkararak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın