Yeni yıla güzel başladık.
Arkadaşlarımızla buluştuk. Rengarenk ve neşeli bir yılbaşı sofrası hazırladık 🙂
Gelelim yazımızın konusuna ben de sizler gibi ben de kendi imkanlarıma ve zamanıma göre yılbaşı sofrasını kurmaya çalıştım.
Geçen sene 1.5kg tavukla başladığım yolculuğuma bu yıl 3.5kg tavukla devam ettim. Başta pişmez diye korksam da sonuç çok güzel ve lezzetliydi.
Masada tart böreği, Haidari, labneli tamima böreği, havuçlu tarator, kabak mücveri, acılı ezme, patlıcan salatası, Rus salatası, zeytinyağlı yaprak dolması, çiğ köfte, kereviz salatası, mevsim salatası, vişneli cheesecake ve Ve tabii ki Yılbaşı tavuğu.
Geçen yıl ve önceki yıllarda kullandıklarımın dışında kullandığım yılbaşı süslerine bir kaç tane daha eklendi. Yemek takımınız 4 yıl önce aldığınız KRC’dir. Bu sene Boyner orta masa süsü aldım.
Banvit kavurma için iki tavuk seçeneğimi kullandım. Satın aldığım tavuğun çok pişiricisi vardı ve fırın torbası tavuğun büyük boyutuna uyuyordu. Size tavsiyem tavuğun ve pişirme poşetinin aynı büyüklükte olmasına dikkat edin.
Bu güzel günümüzde yanımızda olan tüm dostlarımıza tekrar teşekkür ederiz.
Aşk…
Yılbaşı Tavuğu için Malzemeler:
- 1 bütün tavuk (3,5 kilo), yarım kuru soğan, 1 poşet ekmek
Doldurulmuş pilavı hazırlamak için:
- 3 su bardağı pirinç 1 çay bardağı zeytinyağı 2 küçük soğan 2 diş sarımsak 1,5 paket kuş üzümü 2 paket çam fıstığı 1 tutam maydanoz yenibahar karabiber kakule tuz tarçın
Kızartma için:
- 2 yemek kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı tuz, zeytinyağı
Yılbaşı Tavuğu Yapılışı:
Soğanı ve sarımsağı soyup küçük küçük doğrayın, tavaya zeytinyağını koyun, soğanı ve sarımsağı soteleyin, soğan pembeleşince çam fıstığını ekleyin ve fıstıklar pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci ekleyin ve 3 dakika kızartın. Son olarak kuş üzümü, yenibahar ve 3 su bardağı suyu ekleyin. Orta ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirin, ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Pirinç ısındığında tavuğun içine koyun. Sos malzemelerini bir kapta karıştırıp tavuk göğüs ve butlarına sürün. Kızartma makinesini pişirme torbasına yerleştirin, torbanın ağzını yanmaz tel ile sıkıca bağlayın ve torbaya bir çatalla birkaç delik açın. 200 derecelik fırında iki saat pişirin. Sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]