Yılbaşını pastasız kutlamayın: Kestaneli pasta



Yılbaşını pastasız kutlamayın: Kestaneli pasta

Kestane rulo pasta tarifi için malzemeler;

  • 200 gram kaju

kek malzemeleri

  • 3 orta boy yumurta (oda sıcaklığında)
  • 3 buçuk yemek kaşığı şeker
  • 1 buçuk yemek kaşığı ılık su
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 poşet vanilya şekeri

krema için gerekli bileşenler;

  • 2 buçuk yemek kaşığı un
  • iki buçuk su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 poşet vanilya şekeri

üst için gerekli malzemeler;

  • 1 çay kaşığı süt
  • 1 paket krem ​​şanti tozu
  • Çikolata şurubu

Kestane kek tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle kestanelerimizi bıçak yardımıyla çizelim ve 200 derece fırında pişirelim.
  • Bir tencereye süt, un, nişasta, şeker ve vanilya şekerini ekleyip orta ateşte hızlıca karıştırarak kaynamaya bırakalım.
  • Kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alıp tereyağını ve sıvıyağı ekleyin. Ara ara karıştırarak soğumaya bırakın.
  • Krema soğuyana kadar kekimizi yapmaya başlayalım.
  • Büyük bir kapta yumurta aklarını köpürene kadar çırpın.
  • Daha sonra başka bir kapta şeker, ılık su, un, kakao ve vanilya şekerini ekleyip tekrar çırpın.
  • Yumurta beyazını köpük şeklinde bu karışıma kaşık yardımıyla azar azar ilave edip karıştıralım.
  • Dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt serip hamuru üzerine dökelim.
  • Her yere eşit şekilde yaymaya özen gösterelim.
  • 200 derecede önceden ısıttığımız fırında 9-10 dakika pişirelim.
  • Onları fırından alıp başka bir parşömen kağıdına çevirelim. Soğuması için kenara alalım.
  • Kestanelerimizin kabuklarını soyup bıçakla 4-5 parçaya keselim. Üzerini süslemek için biraz kestaneyi kenara alalım.
  • Kremamıza ekleyip karıştıralım.
  • Kremanın tamamını kekimizin üzerine dökelim ve eşit şekilde yayalım.
  • Daha sonra çok bastırmadan rulo yapıp 1-2 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Süslemek için süt ve kremayı köpürene kadar çırpın.
  • Açtığımız kekin üzerine krem ​​şantiyi dökelim ve tüm parçalarını kaplayacak şekilde yayalım.
  • Son olarak üzerine çikolata sosu gezdirip kestane serpelim.
  • Kesip servis edelim. Herkesin tadını çıkarın.

Yorum yapın